Nejčastějšími frekventanty byli obyvatelé Prahy, ale cestu si sem našli i návštěvníci z Moravy.

Cílem těchto kurzů je informovat účastníky podrobněji o historii, výrobě a druzích piva a naučit je pivo správně degustovat. Součástí programu je i tzv. párování piva s jídlem, kdy se návštěvníci dozvědí, co se k jednotlivým druhům piva hodí nejlépe a při ochutnávce si to ověří v praxi.

O historii pivovaru

Krušovický pivovar nabízí také klasické exkurze, při kterých se můžete podívat do jednotlivých provozů pivovaru. Cílem exkurzí je informovat návštěvníky o historii pivovaru, používaných surovinách, technologických postupech a všech fázích výroby piva. Návštěvnickou trasu si v loňském roce prošlo téměř 53 tisíc lidí, což je o pět procent více než v roce 2012.

Skladba turistů se podle manažera krušovických exkurzních programů J. Helebranta příliš nemění, převažují ti z rusky mluvících zemí, kde jsou krušovická piva známá a ceněná.

Josef Helebrant dále upozorňuje i na vzrůstající počty návštěv odborné veřejnosti, tedy hostinských či barmanů ze zahraničí, konkrétně z Velké Británie a Skotska.

Nabídka pro pivní restauratéry

Speciální kurz se může stát vhodným dárkem k narozeninám nebo školením pro odborníky, kteří stále hledají inovace v restauratérství. Pořádají se jednou za měsíc a je třeba se na ně nejprve zaregistrovat.

Portfolio krušovického pivovaru

Krušovice byly jako jediný pivovar u nás po sto let ve vlastnictví české královské koruny, když ho v roce 1583 koupil král český a císař římský Rudolf II. Od té doby zde krušovičtí sládci vaří pivo bez přerušení.

Do portfolia krušovického pivovaru patří Krušovice Černé, světlé výčepní pivo Mušketýr ze čtyř druhů sladů, polotmavý 13° speciál Malvaz, Krušovice Pšeničné a především pořádná krušovická Desítka a Dvanáctka, vařené na přání spotřebitelů podle dobových receptur z osmdesátých let 20. století.

Krušovická piva pravidelně vyhrávají prestižní degustační soutěže doma i v zahraničí. Výrazným úspěchem se v roce 2013 staly stříbrné medaile pro Desítku a Dvanáctku ze soutěže Monde Selection Quality Award. Z domácích soutěží v roce 2013 získaly Krušovice první místo za Mušketýra na Zlaté pivní pečeti v Táboře, a dále první místa za Krušovice Černé a Dvanáctku a třetí místo za Krušovice Pšeničné na Pivu České republiky v Českých Budějovicích. Na soutěži v Žatci na druhých místech ve svých kategoriích uspěly Desítka a Krušovice Černé. Desítce patří i Certifikát vyrovnané kvality z brněnského Pivexu.

Pivovar je známý i svými exkurzemi, v roce 2013 přivítal rekordní počet 52 975 návštěvníků. Od loňska pořádá i speciální exkurze a kurzy pivního sommeliérství pro opravdové pivní znalce.