Na Rakovnicku, jak potvrdil tiskový mluvčí středočeských hasičů Jaroslav Gabriel, ani jednou: „Naposledy hasiči ve čtvrtek v poledne odstraňovali roj sršňů v Novém Strašecí. Jinak neodstraňovali žádné popadané stromy, nečerpali vodu ze sklepů a další následky bouřky."

Bouřka nejen vyhnala kombajny z pole, někde se sekalo až do půl třetí do rána než začalo pršet, ale v Agro Mšec porazila dva hektary chmelnic. Tady se totiž srazily dvě bouřky, následovaly velmi prudké poryvy větru, při kterých konstrukce chmelnic padla, což znamená pro chmelaře velké škody. Do sklizně zbývají zhruba dva týdny. Chmel je pěkně narostlý, má silný habitus a s vodou, kterou v posledních dnech díky deštivému počasí dostal, je ale zároveň pořádně těžký, což znamená velký nápor na konstrukce chmelnic.

„V této chvíli nemůžeme dělat nic," řekl v pátek ráno Miloš Hejda, jeden z jednatelů Agro Mšec, a pokračoval: „Zatím zajišťujeme další konstrukce, aby dále nepadly, protože jsou potrhané. Štoky leží v blátě, nedá se tam ani chodit pěšky, natož použít nějakou techniku. Musíme počkat, až se voda trochu stáhne. Pokud bychom tam šli hned, ještě více bychom chmel zašlapali do bláta."

V padlé chmelnici bude i komplikovaná sklizeň. Štoky se musí nejprve vystříhat z drátů a vynášet z chmelnice ven a pak teprve odvážet na česačku. Očesat se musí co nejdříve, hned jak bude chmel zralý.
Kromě padlých dvou hektarů je ve Mšeci v dalších chmelnicích plno spadlých štoků, které se musí co nejrychleji navěsit zpět.

I ostatní chmelaře potrápilo nestálé počasí. Po nedávném větru opravují obtěžkané konstrukce chmelnic v Mutějovicích.