Takzvaným Kreativním voucherům fandí středočeská hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO). „Dobrý design dělá dobrý obchod,“ parafrázovala známou pravdu, že obal prodává. S tím, že dnes už nejde jen o to mít hezké balení produktů, ale také přilákat návštěvníky kvalitním webem a zaujmout jejich pozornost. Podle informací produktové manažerky Barbary Svojanovské může hodně změnit také třeba pomoc fotografa, architekta, ilustrátora – nebo specialisty na marketing.

Dostupné kreativní obory- Animace
- Architektura
- Branding (produktový a průmyslový design)
- Fotografie
- Hudba, zvuk a video
- Ilustrace
- Multimediální prezentace včetně tvorby webových stránek
- Mobilní aplikace
- Marketing, on-line marketing
- Public Relations
- Zábavní software a 3D aplikace
- Produkce a reklama
- Řemesla
- Práce s texty

Zdroj: Středočeské inovační centrum

„Chceme umožnit podnikatelům v kraji, aby posouvali své podnikání a využili finanční pomoci k inovacím, které třeba odkládali. Věříme, že tím zvýšíme jejich konkurenceschopnost v Česku i zahraničí,“ míní hejtmanka, že i vcelku drobná finanční podpora může pomoci prosadit uplatnění dobrého nápadu, který pak bude mít velký dopad.

Pro rozdělení je připraveno celkem pět milionů korun. Podnikatelé, kteří projeví zájem o díl z tohoto koláče, se mohou registrovat prostřednictvím webu inovačního centra https://s-ic.cz/cs/projekty/kreativni-vouchery. Z takzvané kreativní galerie si vyberou některého tvůrce – v nabídce jich je přes půl stovky v různých oborech – s nímž se domluví na zakázce a pak požádají o Kreativní voucher. Jeho prostřednictvím lze získat příspěvek do výše 75 procent nákladů. Když je dotace schválena, zakázka se uskuteční, načež na ni zaplatí podnikatel. Následně mu dotaci proplatí inovační centrum. „Zpětně, ale rychle,“ slibuje.

Krádež jízdního kola. Ilustrační foto.
Kola jsou pro zloděje velkým lákadlem
Strážníci provádí sběr uhynulých zvířat ve městě
Strážníci prázdniny nemají, řeší auta, hádky i stříkačky