Seznámíte se s komplexní agrotechnikou pro výnosy semen nad 4 až 5 t/ha a agrotechnikou s nižšími vstupy a vyšší rentabilitou. K dispozici budou výnosové výsledky třiceti odrůd řepky ozimé pěstované v Chrášťanech v sezoně 2011/12.

Uvidíte také řepku ošetřenou biofungicidem Polyversum. Vedle řepky ozimé uvidíte také hlavní a nastupující odrůdy pšenice ozimé, například Bakfis, Baletka, Bohemia. K dispozici budou výnosové výsledky šestnácti odrůd ozimé pšenice. To vše si prohlédnete přímo na poli na polních pokusech.

Porosty budou hodnotit odborníci z České zemědělské university v Praze a Výzkumného ústavu rostlinné výroby v Praze Ruzyni.

„Účast přislíbili tajemník Agrární komory ČR Martin Fantyš. Ten seznámí zemědělce s nejnovějším pohledem na naše zemědělství z hlediska Evropy i naší republiky. Dále přijede Jan Vašák z České zemědělské univerzity v Praze a další. Všichni jsou velmi přístupní a zemědělci se jich mohou na cokoliv kolem pěstování řepky nebo pšenice zeptat," informoval předseda Okresní agrární komory v Rakovníku Jaroslav Mikoláš.

Zemědělci mají sraz v Lišanské sokolovně. Od osmi třiceti  je prezentace. Začátek je od devíti hodin.