Několik hasičských jednotek se na Křivoklátsko sjelo 
v pátek krátce před pátou hodinou odpolední. V místech zvaných Lulákův dolíček se požár snažili dostat pod kontrolu profesionální hasiči ze Stochova a Berouna a také dobrovolní hasiči ze Sýkořice a Zbečna.

Třiašedesátiletá majitelka policistům, kteří rovněž dorazili, řekla, že okolo půl čtvrté odpoledne manžel připojil v podkroví na rychlonabíječku akumulátor k modelu vrtulníku. Mluvčí policie Michaela Richterová popsala: „Po chvíli prý uslyšela nějaké prskání. Když šli s manželem společně zjistit, co hluk způsobilo, uviděli, že plameny šlehají na místě, kde byl nabíjen akumulátor."
Snažili se plameny uhasit, ale pro nedýchatelnost museli prostor opustit. Se sousedními chataři do příjezdu hasičských jednotek se snažili za pomocí zahradních hadic ochlazovat okolní objekty, stromy a keře. „Nikdo nebyl naštěstí zraněn," dodala Michaela Richterová.

Vyšetřovatel hasičů, který si ponechal tento požár ve své kompetenci, určil jako příčinu požáru technickou závadu vzniklou v souvislosti s nabíjením akumulátoru.