„Tato alej vede svůj existenční boj a bez pomoci lidí brzy zazpívá labutí píseň. Proto se obracím na lidi v regionu o pomoc. Dosáhli jsme zatím velmi pěkného výsledku, bojujeme o první místo, které jsme nedávno ztratili,"  vyzval veřejnost Milan Husák ze Základní organizace Českého svazu ochránců přírody (ČSOP) Semická hůrka.

„Soutěž se stává nejen soutěží klasickou o cenu, jde o rozšíření podvědomí lidí a vztahu k přírodě a jejím hodnotám, ale v této fázi jde o solidaritu, kolegialitu a vzájemnou podporu celého regionu. Věřím tomu, že lidé v regionu jsou schopni vzít tuto „naši" alej za svého okresního lídra a postavit se tak celé republice čelem s odhodláním ukázat na naši vzájemnou jednotu a podporu," dodal.

Alej je podle předkladatele návrhu poslední úplnou uliční alejí v intravilánu města, kde zastává svoji nezastupitelnou funkci jak estetickou, biologickou, hygienickou, urbanistickou i psychologickou. „V poslední době se objevují snahy o její likvidaci, tak by nominace nebo případná výhra mohla alej pomoci zachránit," upozornil Milan Husák.

Alej rokuHlasování končí 31. prosince a do té doby ještě může alej v Pivovarské ulici získat na svou stranu nesčetné množství příznivců. Stačí hlasovat ZDE.

Čtěte také: Aleje mají své kouzlo i historii