Že se záměr tvůrců tohoto „průvodce“ daří naplňovat, potvrzuje ocenění, jež publikace získala na soutěžní přehlídce turisticko-propagačních materiálů Turistpropag. Do té letos 98 vydavatelů – převážně měst a obcí, neziskových organizací či podnikatelů v cestovním ruchu – přihlásilo celkem 178 materiálů. Výsledky organizátoři pátého ročníku soutěžní přehlídky Turistpropag vyhlásili na výstavišti v Lysé nad Labem, kde se do neděle koná akce Regiony České republiky: 19. společná výstava měst, obcí, mikroregionů a informačních center.

„Kromě prvních tří míst v každé z 15 kategorií byly uděleny zvláštní ceny Výstaviště Lysá nad Labem, města Lysá nad Labem a dalších sponzorů,“ připomněl za organizátory jednatel Pruhu Polabí Pavel Hlaváč. Předsedkyně poroty Michaela Bělinová s uznáním konstatovala, že celková úroveň materiálů roste – a někdy porotci při jejich posuzování svedli velkou diskusi.

Zámek ve Vilémově.
Smrt baronky na zámku ve Vilémově je dodnes záhada. Inspirovala i filmaře

Její slova jsou tak nejlepším doporučením i pro oceněnou tiskovinu Středočeského kraje určenou malým i velkým příznivcům vědy, techniky i umění; prostě tvořivosti vůbec. Seznámit se s jejím obsahem může kdokoli třeba okamžitě. Ano, hned: je totiž dostupná nejen v tištěné podobě v infocentrech či v knihovnách, ale i v elektronické podobě – například prostřednictvím odkazu 1url.cz/@veda.

Na čtenáře čeká představení konkrétních institucí, z nichž mnohé nabízejí i vzdělávací programy přizpůsobené různým věkovým skupinám návštěvníků. Nechybí však ani pojednání o vědeckých a výzkumných organizacích, které ve středních Čechách působí, či tipy, kam se vydat za poznávacími výlety do Prahy či do ostatních krajů.

On-line verzi brožury si můžete prohlédnout ZDE!

Eskorta přivádí 18. května 2020 k jednání u Krajského soudu v Hradci Králové muže, který podle obžaloby vloni v červenci zastřelil v restauraci v Rychnově nad Kněžnou svoji manželku.
Bývalý novinář si za vraždu manželky definitivně odsedí 14 let