Když zásahová jednotka poprvé v sobotu před polednem nastoupila na louku, byla na místě zhruba stovka policistů. Jeden z nich popsal své dojmy. „Měl jsem hrozně špatný pocit. Bylo nás tam málo, technařů byla přesila. Zásah by byl úplný nesmysl, špatně by to pro nás skončilo,“ říká policista, který si přeje zůstat v anonymitě.

V neděli dorazily na místo antikonfliktní týmy a celou situaci se podařilo vyřešit bez jediného incidentu. „V průběhu akce byli zadrženi dva cizinci, kteří sprejovali těleso dálničního mostu. Byli v superzkráceném řízení obviněni z poškozování cizí věci a byli jim uloženy podmíněné tresty, vyhoštění a mají 5 let zákaz vstupu na naše území,“ řekla policejní mluvčí Petra Potočná.

Policisté během soboty proti účastníkům nepovolené technoparty nezasáhli. Foto: Deník/ Miroslav S. Jilemnický
Louka u Osečka je vyklizená. Starosta: technaři mají využívat jiné plochy

Kontroly řidičů prokázaly sedmkrát přítomnost alkoholu, jednou přes jedno promile. Šestkrát byli řidiči pod vlivem drog, třikrát měli drogy u sebe. „Původně měla technoparty trvat až do středy a účastníci by se ve čtvrtek přesunuli do Milovic na festival Let it Roll. To jsme nedopustili a v neděli technoparty ukončili,“ vysvětluje Potočná v souvislosti s informacemi některých médií, že policie vlastně v neděli ukončila už ukončenou akci. 

Pozemky, na nichž se tančilo, má pronajaté zemědělská firma Agro Sokoleč. Její ředitel Milan Spremo nadšený z víkendu nebyl, nicméně výrazné škody firmě zřejmě nevzniknou. „Odpadky jsou v pytlích, ty slíbili odvézt. Pokud bychom chtěli náhradu škody, museli bychom nechat vypracovat znalecký posudek a znát osoby, po kterých to vymáhat. Projdeme místo a zjistíme, zda to má smysl,“ řekl Spremo.

Zdroj: Deník/ Miroslav S. Jilemnický

O víkendové situaci se chystá veřejná debata v Poděbradech, kde si lidé stěžovali na hluk zřejmě nejvíce. Ta se bude konat ve čtvrtek od 16 hodin v zasedací místnosti radnice a hlavním hostem bude šéf Územního odboru Policie ČR v Nymburce Marek Jirouš. Pozváni jsou i starostové okolních obcí.

Železniční přejezd na trati Pečky - Kouřim, kde došlo k několika dopravním nehodám.
Na přejezdu číhá smrt, signalizace nefunguje!
Ilustrační foto.
Národní domobrana: Číhající nebezpečí, nebo mrtvý strašák?