Zákazy návštěv ve čtvrtek nadále platily v oblastních nemocnicích v Kladně, Mladé Boleslavi a Benešově – naopak vedení kolínské nemocnice již 23. února reagovalo na předpověď počasí v kombinaci se zahájením jarních prázdnin na Kolínsku a Kutnohorsku zrušením zákazu jak pro nemocnice v Kolíně i v Kutné Hoře, tak pro léčebnu na Vojkově. Také v Příbrami, tedy v regionu, kde nemocnost dlouhodobě dosahovala nejvyšších hodnot v rámci kraje, se návštěvnický režim v oblastní nemocnici zmírnil; tam dokonce již 16. února: na mírné omezení počtu respiračních onemocnění v Příbrami reagovali změnou striktního zákazu v režim omezení návštěv. 

Nymburské krematorium.
Kraj představí méně známé skvosty: od školy po krematorium

Pokud nyní na přelomu února a března dochází k dalšímu rušení zákazů návštěv, lze tyto informace najít na webových stránkách příslušných zařízení. Někde ovšem nechybí výzva k ohleduplnosti zdůrazňující, aby při cestách za klienty návštěvníci brali v potaz svůj aktuální zdravotní stav. Nakazit své blízké chřipkou si jistě nikdo nepřeje – a zvlášť aktuální je to v případě návštěv seniorů ve vyšším věku. U těchto pacientů může mít onemocnění častěji závažný průběh – a rovněž těžší následky.

Nové vyhodnocení aktuálních údajů o nemocnosti chystají středočeští hygienici na pátek, kdy budou mít k dispozici hlášení praktických lékařů a pediatrů o pacientech, kteří vyhledali jejich pomoc v průběhu tohoto týdne. Očekáván je další pokles jak v souvislosti s tím, že se chřipková vlna zdá být na ústupu, tak vzhledem k tomu, že v části kraje pokračují jarní prázdniny omezující kontakt v dětských kolektivech. Každý navíc ví, že máme za sebou mrazivý týden – a velmi nízké teploty jsou pro chřipkové viry zabijákem.

Kostel v Úžicích  - pohled ze hry
Království v Posázaví dobylo herní svět