Zatím přinesly odhalení jediného problému – a ne takového, který by se řadil do kategorie těch ohrožujících: 17. listopadu dostal dvě stovky pokuty myslivec, jenž u sebe neměl zbrojní průkaz. Orientační dechové zkoušky, jejichž úkolem je prověřit naprostou střízlivost, měly dosud všechny ten správný výsledek: negativní, s čistokrevnou nulou. A to se jim od počátku listopadu podrobilo v celém kraji dohromady již 840 účastníků honů.

Kontroly v hlavní lovecké sezoně, jež mají pokračovat až do konce kalendářního roku, se zaměřují jak na dodržování ustanovení zákona o zbraních a střelivu, tak zákona o myslivosti, připomněla za středočeskou policii Barbora Schneeweissová. Tým zbraňového odboru se soustředí zejména na bezpečnou manipulaci se zbraněmi a střelivem, na technický stav zbraní a kontrolu všech potřebných dokladů včetně potvrzení o pojištění. „V neposlední řadě jsou kontroly zaměřeny i na to, zda lovci nepožili alkohol nebo jiné návykové látky,“ uvedla Schneeweissová.

Policejní kontroly účastníků honů
Datum Zbraně Alkohol
8. prosince 203 161
1. prosince 193 144
24. listopadu 162 117
17. listopadu 219 173
10. listopadu 210 139
3. listopadu 201 106

Zdroj: Krajské ředitelství policie Středočeského kraje

Ilustrační foto
Čachry s dokumenty měly vynést 128 milionů
Středočeský kraj a hlavní město Praha, ale také oblasti na Karlovarsku a Plzeňsku. To jsou regiony, do nichž detektivové z Národní protidrogové centrály (NPC) zacílili své operace nazvané Štaflík a Stříbro.
Drogové manufaktury jely jak fabrika