Aktuálně čelila kontrole Asijská restaurace Gurmet. Ihned po vstupu do zázemí restaurace bylo hygienikům jasné, že v této provozovně se již dlouho neuklízelo, a že zde dochází k porušování těch nejzákladnějších zásad provozní hygieny.

„Podlahy pod vrstvou mastnoty a zbytky potravin. Podlaha kluzká a místy velmi lepkavá. Omyvatelné povrchy stěn, ale i pracovní a úložné plochy, pod nánosy mastnoty a zbytků potravin. Vrstvou mastnoty bylo pokryto i veškeré technologické vybavení. Útroby mrazících zařízení silně namrazeny a znečištěny. Uvnitř uloženy polotovary vlastní výroby bez data," hodnotí kontrolu webové stránky Krajské hygienické stanice se sídlem v Praze.+

Nevhodně uskladněné potraviny

„Společně s potravinami určenými pro potřeby stravovacích služeb byly skladovány zcela nevhodně i potraviny určené pro osobní spotřebu provozovatele zařízení. Umyvadlo pro mytí rukou personálu po použití záchodu bylo znečištěno špínou černé barvy a nebylo vybaveno prostředky na mytí rukou a jejich hygienické osušení. V předsíni záchodu skladována zelenina (hlávkové zelí), některé druhy potravin nevhodně skladovány v šatně pro personál (čínské nudle, trvanlivé mléko)," píše se dále na internetu.

Stejné potíže hygienici řešili nedávno v několik metrů vzdáleném bistru Hui Bin Ge. Po kontrolách se podle hygieniků majitelé bister polepšili, zajistili řádný úklid a zlikvidovali potraviny pro osobní potřebu.

Čtěte také: Hygienici loni uzavřeli 259 restaurací a uložili pokuty za téměř 13 milionů