Jak na webových stránkách hejtmanství (na www.kr-stredocesky.cz v sekci Krajský úřad a samospráva), tak na facebookovém profilu kraje.

Využití moderních technologií k tomu, aby pražské jednání svých volených reprezentantů mohl z pohodlí domova sledovat třeba i občan Zapadlé Lhoty, umožnila kompletní rekonstrukce elektroniky v jednacím sále v budově krajského úřadu na Smíchově. Výměna více než 11 starého hlasovacího zařízení a dalších komponentů včetně velkoplošných obrazovek (ale i kabelových rozvodů a serverů) přišla na více než 5,5 milionu korun bez DPH. „Nechtěli jsme se dočkat situace, kdy nás technika zradí – a my třeba kvůli tomu budeme muset jednání přerušit,“ vysvětlila hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO).

První zkušenosti ukázaly, že čtveřice šikovně rozmístěných otočných kamer zajistí přímý pohled na všechny přítomné – jak na 11člennou radu kraje, tak i na ostatní zastupitele. Také zvuk mají diváci z první ruky – jako kdyby seděli přímo v sále. Pouze vyzvánějící mobil ležící na stole dokáže pěkně rušit, i když má zapnuté pouze vibrace.

Kotlíkové dotace (Praha). Ilustrační foto.
Zastupitelé udělali tečku za aférou kolem kotlíkových dotací. Přidali peníze
Ilustrační foto
Kolaps autobusové dopravy nepřinesl šok jen cestujícím