Zatímco v Konojedech ležících téměř na pomezí Prahy-východ, Kolínska a Benešovska přišlo k urnám 70,7 procenta voličů, v Pískové Lhotě nedaleko Poděbrad to bylo o něco méně: 64,5 procenta. V obou vesnicích se rozhodovalo o obsazení postů v sedmičlenných zastupitelstvech.

V Konojedech získala vysokou podporu dosavadní starostka Jitka Neužilová, která obájila zastupitelský mandát v dresu uskupení Dobromysl Konojedy. To získalo v zastupitelstvu dva posty – stejně jako Spokojenější Konojedy 2018. O jedno křeslo více, tedy tři, má vítězné Sdružení rodáků Konojed.

Poněkud jinak se situace vyvíjela v Pískové Lhotě, kde se v říjnu zastupitelstvo doslova rozsypalo poté, co Krajský soud v Praze potvrdil jarní verdikt nymburského okresního soudu týkající se bývalého starosty Radovana Staňka. Ten tehdejšímu starostovi, za něhož se zastupitelé původně postavili, vyměřil pětiletý trest za vyvedení čtyř milionů korun z obecního rozpočtu. Obecní zastupitelstvo v novém složení se se nyní skládá z pěti subjektů. Po dvou křeslech získala uskupení Pro lepší obec a Občané, další tři posty obsadili reprezentanti sdružení Služba Veřejnosti!, Pro Rozvoj a Lepší Tvář Obce a LIST pro Pískovku-LiST.

Lokálka spojující středočeský Mochov a nedaleké Čelákovice po dvanácti letech opět ožije.
Čtyři kilometry vlakem za sedm minut. Kam se hrabe jízda autem!
Ilustrační foto.
Dráhy po zimě obnovily půjčování kol