„O ohrožených ovečkách jsme se dozvěděli víceméně náhodou od naší známé veterinářky při rozhovoru s ní. Dlouho jsme se nerozmýšleli a dojeli jsme si pro ně," uvedl Vladimír Král, ředitel ECO. „Všechny ovečky jsou březí a jehňata by měly přivézt na svět do jednoho až dvou týdnů," dodal.

ECO se rozprostírá na ploše přibližně pěti hektarů. Návštěvníkům přibližuje flóru a faunu Brd a způsoby letité koexistence místních obyvatel s okolní přírodou. Jeho součástí je i rozsáhlý zoopark tvořený tradičními hospodářskými zvířaty. Najdete tu například nejen již početné stádo ovcí, ale také například koně, kozy, králíky, slepice, husy nebo kachny.

Ekologické centrum OrlovObecně prospěšná společnost, která vznikla před šesti lety. Od roku 2011 je součástí koncepce environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty Středočeského kraje.

Jeho cílem je přiblížit přírodu všem zájemcům a umožnit jim seznámení s moderním přístupem k ochraně životního prostředí. Nabízí a uskutečňuje programy pro mateřské, základní i střední školy. Usiluje o co největší pestrost a zajímavost nabízených aktivit.

Čtěte také: Plné auto krmení a téměř 42 tisíc korun. To darovali lidé psům v Kolíně