Odhalí však také dobu, ve které se filmy odehrávají, a skvělou práci výpravy, architekta či maskérů. Filmy se točily souběžně od června do prosince a vznikly pro ně největší filmové dekrace v novodobé historii českého filmu.

Film přijde do kin v listopadu 

Plakát trilogie Zahradnictví. Zdroj: Facebook filmuJako první se představí Rodinný přítel, ve kterém jsou ústředními postavami především Aňa Geislerová, Ondřej Sokol a Martin Finger. Nebude ovšem chybět ani Jiří Macháček, David Novotný, Lenka Krobotová či Sabina Remundová. Film bude mít premiéru v českých kinech 27. dubna.

Druhý film - Dezertér - přijde do kin 28. září a poválečná doba zde bude popisována především prostřednictvím příběhu Jiřího Macháčka, jeho ženy Gabriely Míčové a jejích sester Kláry Melíškové a Ani Geislerové.

V Nápadníkovi, jak se jmenuje třetí film, potom zazáří mladá herecká dvojice Anna Fialová a Ivan Lupták, nebude však chybět ani například Miroslav Táborský. Do kin přijde 16. listopadu. Trilogie vznikla v koprodukci s Českou televizí, distributorem je distribuční společnost CinemArt.

Zdroj: Youtube

Čtěte také: Režisér Jan Hřebejk dotočil trilogii Zahradnictví