Od pátku do neděle se koná tradiční, ba přímo legendární festival Porta Řevnice. Přehlídka domácí folkové a country hudby se může pochlubit tradicí od roku 1967. „V Lesním divadle Řevnice mezi jinými vystoupí například Fleret, Spirituál kvintet nebo Naďa Urbánková, Pavlína Jíšová a Petr Bende,“ připomněla Kateřina Kubíčková z krajské turistické centrály. S tím, že nedílnou součástí programu je také soutěž určená především pro interprety trampské, country, bluegrassové a folkové hudby.

Trampskému životnímu stylu s připomenutím tradice i současnosti bude patřit sobota na nádvoří Regionálního muzea v Jílovém u Prahy. Tam se uskuteční 14. Muzejní Potlach – tradiční trampská slavnost za doprovodu množství rozmanitých kapel. Muzeum ostatně vzdává hold trampingu (a to nejen v Posázaví, ale i kolem Vltavy) také ve své expozici.

Pro změnu na dětské návštěvníky bude zaměřen Rodinný den na Michalovické Putně – sobotní odpoledne na letní scéně pod zříceninou hradu Michalovice v sousedství Mladé Boleslavi. Vstup do prázdnin tam má umocnit pozvání pro celou rodinu s nabídkou malování na obličej, tematických show, dětských divadélek – a také se stánky nabízejícími spoustu dobrot i kopce zmrzliny. A plakát zvoucí k návštěvě připomíná i důležitou informaci: vstupné se neplatí.

Krajský úřad Středočeského kraje v Praze.
Sociálním službám nabízí kraj 15 milionů. Hlavně pro nové kapacity
Zařízení S.A.W.E.R. (solar-air-water-earth-resources).
Vědci z Buštěhradu dokáží vyrobit vodu ze vzduchu