Z nového přívěsu lze člun dostat na hladinu mnohem rychleji, čemuž napomáhá i voděodolní náprava. Hasiči si také pochvalují výškově stavitelnou oj s výměnným spojovacím zařízením, což přívěs umožní připojit jak za základní, tak i osobní automobil, připomněl Ladislav Holomčík z centrály středočeských hasičů.

„Vozík je také vybaven snímatelnou světelnou zadní rampou, může tak zacouvat s člunem až do vody. V přední části má naviják s popruhem a karabinou,“ konstatoval.

Pořízení přívěsu přišlo na 110 tisíc korun, z čehož většinu uhradilo město Dobříš. Zaplatilo rovných sto tisíc. Podvalníček je postavený na míru záchrannému člunu Allroundmarin Poker HD 430. Také na jeho nákup loni radnice přispěla.

Zdroj: Youtube

„Jsem rád, že se takřka po roce opět setkáváme s představiteli města u příležitosti slavnostního uvedení záchranářského prostředku do jeho užívání u dobříšské jednotky,“ obrátil se při čtvrtečním slavnostním předávání ředitel příbramského územního odboru hasičů Tomáš Horvát na starostku Janu Vlnasovou a místostarostku Dagmar Mášovou.

Za hasiče si pochvaluje spolupráci jak se současným, tak i s minulým vedením města. Horvát zdůraznil, že nový přívěs usnadní nasazení člunu při zásazích spojených se záchranou života a zdraví na přehradách a vodních plochách na Dobříšsku.

„Rychleji a efektivněji bude zdejší jednotka moci zasahovat i při technických zásazích spojených s únikem nebezpečných látek na vodních hladinách,“ připomněl Horvát.

Ilustrační foto.
Hasiči radí, jak prožít advent a Vánoce bez požáru
Požár rodinného domu na Příbramsku způsobil škodu za dva miliony.
Z hořícího domu hasiči zachránili dvě kočky a psa