„K požáru došlo v polovině července nešťastnou náhodou, kdy při zajíždění nákladního automobilu do haly, který převážel kontejner obsahující toluen, došlo k jeho proražení a následnému úniku toluenu, načež došlo k jeho vznícení a požáru," popsala mechanismus vzniku policejní mluvčí Petra Potočná.

Na místě bylo zajištěno několik stop a chemických látek, které byly postoupeny ke znaleckému zkoumání. To potvrdilo, že v hale byl skladován především toluen, který je vysoce hořlavou kapalinou.

Žádný trestný čin ani přestupek

„Již na samém počátku šetření se jako nejpravděpodobnější příčina vzniku požáru jevila nedbalost, nicméně tato skutečnost se musela šetřením potvrdit. A to nejen ze strany kriminalistů, ale také hasičů a dalších specialistů jako například pracovníků Technického ústavu požární ochrany v Praze," doplnila policejní mluvčí.

Šetření policistů, ale 
i hasičů a dalších orgánů prokázalo, že nebyly naplněny znaky skutkové podstaty žádného trestného činu či přestupku, a proto byl odevzdán odboru životního prostředí k dalšímu prověření a případnému dořešení.

Čtěte také: Kriminalisté prověřují příčinu milionového požáru ve Velkých Výklekách