V případě, že se výprava zcela naplní, bude na její komplexní zajištění potřeba 1,6 milionu korun. Účastnický poplatek by při plném počtu dosahoval 324 tisíc korun – a přičítat je třeba další výdaje: dopravu, technické zajištění pro jednotlivé sporty či třeba mzdy pro trenéry. Radní pro oblast regionálního rozvoje, cestovního ruchu a sportu Martin Draxler (ANO) připomněl, že je třeba připravit i peníze na drobný prezentační materiál – a také na jednotné krajské reprezentační soupravy. Při dětské olympiádě je totiž vše podobné skutečným olympijským hrám – a nechybí ani ceremoniály s nástupy jednotlivých výprav ve vlastních oděvních kolekcích.

Po šesti měsících bude moci opět zahájit svoji činnost spolek Středočeské vodní cesty, jehož základním úkolem je podpora rozvoje cestovního ruchu ve Středočeském kraji.
Říční spolek kraje už nechce být plácnutím do vody. Pomůže nový ředitel?

V minulosti odjížděly středočeské výpravy na zimní mládežnické olympiády bez přehnaných ambic – kraj totiž zrovna nepatří k regionům nabitým zimními středisky – stávalo se však, že návrat provázený cinkotem medailí zdaleka předčil i ta nejoptimističtější očekávání. Jistě by bylo potěšující na tuhle tradici navázat. A z Draxlerových slov vyplynulo, že naděje na úspěch středočeských barev je tentokrát větší než v minulosti. „Jsme velmi rádi, že bylo nově do programu zimní olympiády zařazeno karate; pro náš kraj je to dobrá zpráva,“ konstatoval radní. „Karatisté nás totiž v minulosti při letních olympiádách skvěle reprezentovali – a přidávali nejen cenné body do celkového pořadí, ale i medaile,“ připomněl.

Hry IX. zimní olympiády dětí a mládeže 2020

​Celníkům z Celního úřadu pro Středočeský kraj se ve spolupráci s Celní protidrogovou jednotkou Generálního ředitelství cel podařilo zadržet tři zásilky drogových pre-prekurzorů o celkové hmotnosti téměř 250 kg.
Celníci prý odhalili surovinu pro dva metráky pervitinu

Sporty Her IX. zimní olympiády dětí a mládeže 2020:
- alpské lyžování
- běžecké lyžování
- biatlon
- krasobruslení
- lední hokej
- lyžařský orientační běh
- rychlobruslení
- snowboarding
- skikros
- šachy
- karate
- doplňková umělecká soutěž: hra na elektronické klávesové nástroje

Zdroj: Krajský úřad Středočeského kraje

Obecní úřad Bludov na Kutnohorsku.
Nejmenší středočeská obec má 24 hlav, největší město 69 054
Po šesti měsících bude moci opět zahájit svoji činnost spolek Středočeské vodní cesty, jehož základním úkolem je podpora rozvoje cestovního ruchu ve Středočeském kraji.
Říční spolek kraje už nechce být plácnutím do vody. Pomůže nový ředitel?