Rychle se šířící nákaza se nevyhnula ani automobilce Škoda Auto. Ta v neděli potvrdila první případ. „Zaměstnanec se nakazil během dovolené v Rakousku. Další zaměstnanec ze stejného oddělení, který s ním cestoval, je nyní sledován lékaři. Oba dva jsou od čtvrtka 12. března mimo zaměstnání v domácí karanténě. Průběh infekce u nakaženého je mírný," uvedl vedoucí komunikace podniku Tomáš Kotera s tím, že se jedná o člověka z Parts Centra.

Lékař stanovil diagnózu v sobotu 14. března.

Tisková konference hejtmanky Středočeského kraje Jaroslavy Pokorné Jermanové před ředitelstvím Nemocnice Rudolfa a Stefanie  Benešov v neděli 15. března.
Plánované zákroky nemocnice kvůli koronaviru ruší

Pracoviště obou těchto zaměstnanců bylo podle Kotery již vyklizeno a hloubkově dezinfikováno. Ostatním zaměstnancům, kteří přišli do styku s nakaženým, již byla nařízena 14denní karanténa a jejich pracoviště byla taktéž dezinfikována.

ON-LINE ke koronaviru najdete ZDE

„Dezinfikovány byly i společné prostory jako závodní jídelna či sociální zařízení, které infikovaný zaměstnanec využíval. Dotčený zaměstnanec nevyužíval ubytovacích služeb nabízených zaměstnavatelem," dodal Kotera. Na ubytovnách proto nebyla přijata žádná mimořádná opatření.

Spekulace o nákaze se na sociálních sítích objevily už před víkendem. Hovořily dokonce o šesti nakažených. Automobilka je ale popřela. „Ve společnosti Škoda Auto doposud nebyl zaznamenán jediný případ nákazy zaměstnance koronavirem Covid -19,“ uvedl v pátek Tomáš Kotera.

Informace o nákaze v pátek neměla ani hygiena.

Oheň zachvátil objekt ve Vanovicích v sobotu 14. března brzy ráno.
Objekt ve Vanovicích vzplál kvůli závadě mrazáku



Koronavirus v ČeskuZdroj: Deník