Rozsáhlou rekonstrukcí podle místostarosty města Libora Lesáka prošel už dům v Havlíčkově ulici a nové byty vznikly v bývalém sídle policistů v ulici Chelčického.

„Letos jsme zahájili rekonstrukci jednoho ze dvou bytových domů ve Vrchlického ulici, kde dojde na výměny veškerých rozvodů, budou se dělat nové koupelny, kuchyně a všechny podlahy. Potom dojde i na zateplení fasády a střechy," vyjmenoval Libor Lesák a dodal, že radnice obyvatelům opravovaného domu nabídla dočasné ubytování v opravených domech v ulicích Havlíčkova a Chelčického.

Stěhování není nutné

Zpátky do Vrchlického ulice se ale stěhovat za každou cenu nemusejí. „Kdo bude po opravě domu chtít, může se vrátit, nebo může zůstat. Někteří lidé už si totiž v nových prostorách zvykli a stěhovat se znovu nechtějí. Byty, které uvolnili, pak nabídneme dalším nájemníkům podle pořadníku," vysvětlil místostarosta.

Po opravě domu ve Vrchlického ulici, která má stát zhruba dvanáct milionů korun, chce město v opravách svého bytového fondu pokračovat. „Chceme se vyvarovat nečekaným haváriím, ke kterým v léta zanedbaných domech nezřídka dochází. Jsou to pak další zbytečně vynaložené peníze navíc," uvedl Libor Lesák.

Kralupy nad Vltavou v současné době mají zhruba 340 bytů. Mezi městskými bytovými domy je také penzion s pečovatelskou službou nebo takzvanou stodolu v Lobečku, kde jsou byty pro seniory. A v majetku města jsou například i nízkonákladové byty nedaleko areálu technických služeb.

Čtěte také: Přidělování sociálních bytů podle losování brněnského typu. Co na to v Kolíně?