Při společenské nevšední akci nechyběl bohatý doprovodný i hudební program tentokrát doplněný o ukázky policejní práce, záchranářů a hasičů.

Přestože spanilá jízda se nejela o prvenství, letošní okruh má přece jen svého favorita. Za krasavce okruhu a nejstaršího veterána si diváci zvolili závodní americké auto značky Indian z počátku minulého století. Jeho majitelem je Stanislav Bárta z Davle, který za něj získal vavřínový věnec. V Lidicích představil přesnou kopii sporťáku, kterého byly na světě vyrobeny pouze tři kusy.

„Je to kopie závodního vozu Indian Vanderbilt z roku 1914. Ani jedno ze tří vyrobených aut se nedochovalo a v naší republice nikdy nebylo. Přesnou kopii auta jsem vytvořil podle původních plánů a fotografií, které jsem dlouhé roky sháněl. Od pěti let se pohybuji mezi veterány a mám to rád,“ říká majitel a konstruktér vozu, který na vytvoření kopie pracoval zhruba tři roky.

„Letos jsem ho vzal poprvé na Legendy do Prahy a Lidice jsou teprve druhá zastávka. Jinak je vystavený v soukromé expozici,“ dodal majitel.

Zapalování vatry na Masarykovu počest 2019
Masarykova vatra opět vzplála v Lánech. Připomněla výročí úmrtí T. G. Masaryka
Děti ze Pcher vyhrabaly na zahradě školky lidskou lebku.
Děti ze Pcher vyhrabaly na zahradě školky lidskou lebku
Z happeningu na podporu divadelníků v Kladně.
Kladenské divadlo nehraje! Herci vyrazí za politiky v pondělí