V médiích se spekulovalo o tom, že by Babiš mohl kandidovat v Ústeckém kraji, kde by se utkal s předsedou Pirátů Ivanem Bartošem. Nevyloučila to ani nově zvolená předsedkyně středočeské organizace ANO Adriena Gabrielová. Schválenou kandidátku totiž musí ještě potvrdit celostátní výbor. Premiér však ČTK poskytl vyjádření, v němž uvedl, že návrh vést středočeskou kandidátku považuje za logický. Poukázal na to, že v regionu kandidoval i dříve.

"Oceňuji, že si Andrej Babiš vybírá kandidaturu podle regionu, kde má Čapí hnízdo. Určitě na to zkusí dostat další dotace," uvedl v nadsázce Skopeček. Připomněl tak premiérovu kauzu kolem dotace na stavbu farmy Čapí hnízdo na Benešovsku.

Premiér Andrej Babiš
ANO ve středních Čechách povede do sněmovních voleb Babiš

Podle Rakušana čeká Babiše prohra ve středních Čechách a čekala by ho i v Ústeckém kraji. "Pro naši koalici se nic nemění, naši kampaň jedeme beze změn dál. Andrej Babiš ve Středočeském kraji prohraje. Prohrál by i s Ivanem Bartošem v Ústeckém kraji. Toho střetu se nebojím, je to výzva," uvedl Rakušan, který ve středních Čechách povede společnou kandidátku STAN a Pirátů. Lídr komunistů Stanislav Grospič v reakci pouze připomněl, že Babiš v regionu kandidoval již v minulých volbách.