„Jedná se o workoutové hřiště, které jsme začali stavět v listopadu. Vzniklo na dosud nevyužívaném pozemku u vchodu na fotbalový stadion," uvedl starosta Králova Dvora Petr Vychodil.

Obyvatelé Králova Dvora budou moci workoutové hřiště využívat bezplatně. Vstup zdarma mají i na multifunkční sportoviště. „Králodvorská radnice razí heslo Kdo si hraje, nezlobí! Naším přesvědčením je jít s dobou a moderními trendy. Z tohoto důvodu chceme obyvatelům našeho města nabídnout i tento nezvyklý typ sportoviště," upozornil Petr Vychodil.

Přínos kalisteniky

A co si mohou lidé pod slovem workoutové hřiště představit? „Jedná se o hřiště, které je určeno pro posilování vlastní vahou. Tedy kalistenika. Věřím, že tento druh posilování lidi zaujme," vysvětlil starosta s tím, že kalistenika nás provází celý život, ačkoliv to na první pohled nevypadá. Již ve škole se každý na hodině tělocviku setkal s kliky, sedy-lehy a shyby. 

„Základní cvičení pro většinu sportovních odvětví se také skládá ze silové přípravy. Progresivní kalistenika nám umožňuje posilovat všechny svalové partie bez nutnosti návštěv posiloven a dalších sportovních zařízení. Je to cvičení zdarma a pro všechny. Zlepšíte si svojí sílu, vyrýsujete svaly, zlepšíte klouby a vazy, celkově zesílíte," upozornil starosta Králova Dvora.

Na workoutovém hřišti mohou cvičit začátečníci, pokročilí, staří, mladí i handicapovaní lidé.

Čtěte také: Workoutisty nerozhodila ani prudká dešťová přeháňka