Ten sice dostal peníze na mládež, ale uvítal by podporu pro profesionální tým, jenž se může pyšnit vítězstvím v Českém poháru. Tento úspěch v sále připomněl místostarosta Václav Švenda a navrhl, že by radnice měla žádost klubu zohlednit při rozdělování peněz do sportu.

Za cyklisty se na jednání dostavil Marek Wolf. Připomněl, že profesionálové dosáhli úspěchu po mnoha desetiletích a že by si podporu zasloužili. Na to reagoval zastupitel Petr Větrovský: „Máme určitá pravidla a my podporujeme jenom mládež do 19 let, takže nemůžeme podporovat profesionální sport."

Dotace pro rok 2017

S jeho výrokem se ztotožnil zastupitel František Hauser, který je přesvědčený, že profesionálové si na sebe musí peníze vydělat. Přesto mají i vrcholoví sportovci šanci na podporu z kasy města, ale až příští rok. Od 1. prosince mohou občané, kluby, spolky a nejrůznější organizace žádat o dotace z rozpočtu města Příbrami na rok 2017.

Zájemci mohou požádat o finanční podporu v těchto oblastech: Sociální věci a zdravotnictví, Životní prostředí, Dobrovolní hasiči, Vrcholový a výkonnostní sport, Činnost sportovních organizací, Jednorázové sportovní akce, Památky místního významu, Kulturní aktivity, Zahraniční vztahy a Výchova a vzdělávání. Konečný termín podání je 30. prosince. Nová pravidla pro podávání žádostí (odsouhlasená letos v červnu) jsou na webových stránkách města.

Čtěte také: Praha 10 rozdělí příští rok spolkům a na sport 32,5 milionu korun