I on sám předvedl exhibiční jízdu, kterou si podle vlastních slov náramně užil. „Mám ale v krvi soutěživost, takže pro mě byla výzva poměřit svůj čas nejen s kolegy z branže, ale i s přeborníky z předchozích ročníků,“ poznamenal. S tím, že pro příští ročník se chce zlepšit – a nemíní toho dosáhnout jen usilovným tréninkem. „Motivace je přibrat deset kilo, abych to zajel rychleji,“ usmívá se Štěpán.

Tobogánové „mistrovství republiky“ se v Čestlicích o víkendu konalo již po osmé. „Utkalo se rekordních 115 závodníků,“ připomněla za organizátory Michaela Vrbová. S tím, že se soutěžilo v kategorii dětí, mládeže – a ve věku nad 17 let pak zvlášť mezi muži a ženami. „Podpořit závodníky přišly v sobotu více než tři tisíce lidí,“ připomněla Vrbová.

„Na start se postavili jak nováčci, tak i ostřílení matadoři soutěže, kteří k nám jezdí od prvního ročníku,“ doplnila event managerka Dominika Longauerová. „Závodníci opět předvedli rekordní časy – a soutěž byla napínavá až do samého konce,“ konstatovala. Mistrovský titul pro absolutního vítěze si odnesla vítězka kategorie žen nad 17 let Oliwia Glod.

Výsledky soutěže dospělých
Ženy nad 17 let:
1. Oliwia Glod
2. Přibylová Aneta
3. Netušilová Jana

Muži nad 17 let:
1. Vladimír Pejskar
2. Marek Gabryelski
3. Marek Petráň

Zdroj: Pepr Consulting

Zámek Kačina.
Atmosféru noční Kačiny doplní elektronické obrazy
Ilustrační foto.
Projekt tramvají do Zdib už čeká na peníze