Ten si na patnáctém kilometru ve směru na Prahu lehl na bok už kolem půl druhé ráno. Vyprostit se ho podařilo ale až kolem půl osmé. K největšímu kolapsu dopravy došlo, když byla policie nucena v dopravní špičce zcela uzavřít dálnici.

„Dálniční policie musela kvůli vyprošťování kamionu uzavřít levý a pravý jízdní pruh dálnice," uvedla k dopravní nehodě na dálnici D5 mluvčí berounské policie Marcela Pučelíková.

Uzavírka v nejkritičtější době

Dálnice tak byla nějakou dobu ve směru na Prahu zcela uzavřená, a to v nejkritičtější době. Mezi půl osmou a osmou hodinou ráno. Čím více provoz na dálnici ráno houstl, tím větší se na ní tvořily kolony.

„Stál jsem tam asi hodinu, když jsem se z rádia teprve doslechl, co se stalo. Volal jsem proto manželce, ať dnes zůstane doma a nikam nejezdí do doby, než ten kolaps opadne," svěřil se Milan Garniš. V postiženém úseku se tvořily několikakilometrové kolony.

„Havárie se naštěstí obešla bez zranění, alkohol byl u řidiče na místě vyloučen. Příčina nehody je předmětem šetření. Řidič se ale nevěnoval plně řízení," uvedla mluvčí policie.

Vozidly ucpané ulice v Berouně

Nehoda na D5 měla v ranní špičce velmi negativní dopad na dopravní situaci v Berouně. Místní ulice byly po celém Berouně doslova ucpané osobními i nákladními automobily a řidiči se snažili dopravnímu kolapsu uniknout postranními uličkami. Ale i ty byly zcela ucpané.

„Je to šílené. Pospíchám do práce a zase to nejede. V pondělí jsem přijel kvůli rekonstrukci na dálničním přivaděči pozdě o hodinu a teď tu trčím zase. Nevím, co se stalo, ale vůbec to nejede. Už přes půl hodiny se snažím dostat na Třídu Míru. Ale zbytečně. Nedá se projet ani vedlejšími ulicemi. Všechno je ucpané auty," poznamenal Miroslav Pešek.

Provoz na dálnici se zcela obnovil až kolem půl deváté. V ulicích města Berouna se doprava na silnicích zklidnila zhruba ve stejnou dobu.

Čtěte také: Řidiče v Berouně zbrzdila hodinová kolona