„Když tady byl na návštěvě hejtman Středočeského kraje Miloš Petera, konkrétně tuto silnici jsme s ním řešili," uvedl místostarosta Týnce nad Sázavou Bedřich Pešan.

K žádnému uspokojivému výsledku rozhovorů ovšem nedošlo. Miloš Petera tehdy komunálním politikům sice potvrdil, že celá silnice z Benešova až do Jílového u Prahy je v plánu rekonstrukce, nicméně žádný časový horizont, kdy by k ní mělo dojít, neuvedl.

„Nic nesliboval a navíc nás upozornil, že v první fázi by se zrekonstruoval pravděpodobně úsek z Benešova do Týnce nad Sázavou. Ten od nás do Jílového pak až v další etapě," vyřkl krutou realitu Bedřich Pešan.

Rozbité tlumiče

Silnice z Chrástu do Krhanic je ve správě kraje. Přesto řidiči přicházejí na týnecký městský úřad a z rozbitých tlumičů na svých autech viní vedení města. To se podle jejich mínění o silnici vůbec nestará. Přesto se vedení Týnce nad Sázavou ihned po volbách chystá znovu oslovit kraj. Tentokrát možná jeho nové vládce, s žádostí o opravu zmiňované silnice.

„Bylo by fajn, kdyby se hejtmankou stala Jaroslava Pokorná Jermanová, jelikož má k Benešovsku vztah, byla starostkou Krhanic a žije v Benešově. Dá se proto předpokládat, že by jí osud tohoto okresu nebyl lhostejný," netajil se místostarosta Týnce nad Sázavou svými sympatiemi.

Že je komunikace mezi Chrástem nad Sázavou a Krhanicemi v opravdu dezolátním stavu, se na vlastní automobilové tlumiče přesvědčila i místostarostka Benešova Nataša Bruková. Jízda po této silnici v ní zanechala tak hluboký zážitek, že se o něj podělila i na nedávné tiskové konferenci města.

Čtěte také: V Kolíně vyzkoušeli novou metodu opravy silnic. Položili živičný mikrokoberec