Událost se stala v úterý brzy ráno kolem čtvrté hodiny v paneláku ve Slaném ve Stehlíkově ulici naproti restauraci Továrna.
Do činžáku se zatím neznámým způsobem dostali cizí muži, kteří dělali na chodbě velký hluk.

Seniora, jenž žije v bytě s malým psem – Andulou, vzbudil štěkot zvířete a podivné hlasité zvuky a bouchání na dveře. Jak později v nemocnici napadený muž vypověděl, šel se podívat na chodbu, co se v domě děje.

Otevřel dveře a to se mu stalo osudným. Dva neznámí muži se na něj vrhli a křičeli: „Peníze, peníze!" Poté ho povalili na zem. Při pádu utrpěl senior zlomeninu obratle. Pachatelé se patrně zalekli toho, co provedli, sebrali důchodci mobil a zmizeli. Pomoc těžce zraněnému muži přivolal soused.

Ilustrační foto
KRIMI MIX: Výtržník v restauraci a zapálené kontejnery

Proč se dva neznámí muži pohybovali po domě, proč se do bytu dobývali, je zatím nezodpovězenou otázkou.

Jak řekl Kladenskému deníku krajský policejní mluvčí Pavel Truxa, kriminalisté seniora vyslechli o pár dní později, až když to dovolil jeho zdravotní stav, přičemž vyšetřování případu a pátrání po pachatelích pokračuje.

Vražda, srpen 2015
Na svoji důvěřivost doplatila například před dvěma lety i šestaosmdesátiletá žena ze Slaného. Tu našla mrtvou v polovině srpna 2015 v bytě ve Smetáčkově ulici její vnučka. Vrahovi žena musela přitom sama otevřít, pokud neměl klíče. Při vstupu do bytu totiž nebyly zaznamenány žádné známky násilí. Policie vraha dodnes nevypátrala. Více ZDE

Policie zajistila všechny dostupné stopy, stejně jako kamerové záznamy, které by měly o pachatelích napovědět více.

Tak jak se mezi lidmi v okolí povídá, mohlo by se jednat o samozvanou skupinu vymahačů pohledávek, kteří šli do domu ve Stehlíkově ulici ale za docela jiným člověkem, který údajně dlužil nějaké peníze. Podle všeho si zkrátka měli útočníci jen splést byt a brutálně zmlátili nevinného člověka.

Policisté proto opakovaně varují, aby byli lidé obezřetní, zejména pak senioři, a nikomu v žádném případě neotevírali byt, pokud si bezpečně nejsou jisti, kdo stojí za dveřmi!

Hořící kamion u Hvězdy
OBRAZEM: U Hvězdy se převrátil kamion a začal hořet