ON-LINE reportáž o koronaviru najdete ZDE

Bylo tedy prozatím zrušeno rozsáhlé cvičení složek integrovaného záchranného systému, jež se pod názvem Voda 2020 mělo uskutečnit ve středu a ve čtvrtek. Odsouvá se zatím na neurčito, potvrdil Deníku Petr Svoboda z centrály Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje. „Uvidí se, jak se situace bude vyvíjet," konstatoval, že do plánování nového termínu zasáhne i zvládání náporu koronaviru.

Hasičský taneček o tom, jak se chovat v aktuální situaci.
VIDEO: Hasiči si zatančili. Společně každý sám - jak je to správné

Nemělo ani smysl uvažovat o omezení cvičení třeba na štábní variantu: aktuálně je nutné veškerou pozornost a všechny síly soustředit na boj protivníkem, který na rozdíl od přívalů vody není vidět.

Plánováním cvičení se třeba Bezpečnostní rada Středočeského kraje detailně zabývala již v polovině listopadu – a ještě na počátku března se k němu konala školení pracovníků povodňových orgánů a krizového řízení obcí, jež měly mít poplach především podél toku Berounky, Smědé a jejich přítoků.

Podle slov hejtmanky Jaroslavy Pokorné Jermanové (ANO) se počítalo také se zapojením povodňových orgánů Plzeňského a Libereckého kraje i hlavního města Prahy.

Jiří Bartoška
Pracovníkům pečovatelských služeb děkuje i senior Bartoška