„Jen od počátku roku zajistili středočeští celníci v kusových zásilkách celkem 3400 kusů padělaného zboží z Číny v hodnotě přes milion korun,“ uvedla Matějková. S tím, že mezi odhalenými napodobeninami figurovaly jak čtvery hodinky tvářící se jako výrobky značek Omega a Rolex, tak mnohem početnější kontraband: zfalšovaných 2400 holicích čepelek.

Tří set tisíc korun by dosahovala hodnota originálů modelu letadla Boeing 787, jejichž 300 imitací našli celníci při kontrole kamionu v Nupakách. Tuto zásilku vyhodnotili jako rizikovou na základě předchozích zkušeností, a proto si na ni důkladně posvítili. Na pracovišti v Rudné zase odhalili zfalšované kolimátory – reflexní zaměřovače, které měly posloužit pro lovecké zbraně nebo příznivcům airsoftové střelby.

Odhalené padělky končí v drtičce odpadu. Letos tam již putovaly výrobky v hodnotě vyčíslené na 700 tisíc korun.

Předseda ČSSD Jan Hamáček.
Návrhu na vstup do vlády dala středočeská ČSSD tři jedničky
Hrdými zachránci životů se mohou cítit skauti z Dobříše nebo třeba školáci z Brandýsa nad Labem. Ale i další a další dětské kolektivy. A vůbec všichni, kteří se zapojili a stále zapojují do projektu proměny prosklených čekáren u zastávek autobusů.
Děti pomáhají ptákům včas odhalit překážku