Hlavní město a jeho středočeské okolí nadále zůstávají v čele celorepublikového srovnání regionů – odstupy se však proti dřívějšku poněkud zmenšují. Následují kraje Moravskoslezský (456 pacientů) a Olomoucký (442); poté Ústecký (306), Jihomoravský (279) a Plzeňský (253). Ostatní kraje evidují od 120 do 195 pacientů; nejlépe jsou na tom dlouhodobě jižní Čechy.

ON-LINE ke koronaviru najdete ZDE

Praha zůstává v čele i při porovnání nemocnosti podle pacientů přepočtených na sto tisíc obyvatel. Metropole dosahuje hodnoty 85,31, pak následují kraje Olomoucký (66,71), Karlovarský (53,51), Plzeňský (43,43). Až po nich přichází řada na střední Čechy (41,29). Nejpříznivěji jsou na tom i při tomto přepočtu Jihočeši (18,72).

Koronavirus v Česku: Má být prodloužen stav nouze?
ČERNÁ A BÍLÁ: Má být v ČR prodloužen stav nouze?

Celorepublikově ministerstvo eviduje 85 014 provedených laboratorních testů (jež však neodpovídají počtu lidí, protože u některých pacientů se odběry s následnými rozbory prováděly opakovaně; odhaleno při nich bylo 4591 případů nákazy. Již 96 z těchto pacientů se vyléčilo, 72 lidí zemřelo. Pondělní údaje středočeské hygienické stanice zmiňují v kraji 10 vyléčených a šest zesnulých; ministerstvo jich však uvádí již sedm. Z údajů krajské hygieny dále plyne, že nejvyšší nemocnost nadále zůstává na Praze-západ; následují Praha-východ, Benešovsko a Mělnicko. Naopak dlouhodobě nejpříznivější je situace na Kutnohorsku a Rakovnicku.

Ilustrační foto.
Jedeš tam, kam koukáš, předávají jezdcům zkušenost policejní motorkář

Koronavirus v ČeskuZdroj: Deník