Původně mělo na místě už před 25 lety vzniknout autocentrum zabývající se prodejem a servisem nákladních a užitkových vozů. „Vývoj nás však nasměřoval k tomu, že nakonec tu vyroste areál s kvalitním zázemím pro prodej osobních a ojetých vozů. Bude to nové srdce firmy,“ řekl majitel firmy Pavel Louda před poklepáním na základní kámen.

Milovice se z hlediska diverzity chrobáků řadí mezi velmi bohaté lokality.
Milovická rezervace se v počtu druhů chrobáků umístila jako druhá v Evropě

Autocentrum bude největší svého druhu v Evropě. Pro okolní města a obce přinese 100 nových pracovních míst. Slavnostní položení základního kamene se uskutečnilo v neděli za účasti vedení firmy i zástupců okolních obcí. Vznikne v katastru obce Vrbová Lhota v těsné blízkosti dálnice D11, na kterou bude areál napojený přímo z exitu 35 bez nutnosti zajíždět do obydlené oblasti. Centrum ojetých vozů by mělo být dokončeno v lednu 2024. „Současné světové trendy prodeje vozů vedou ke koncentraci prodeje i všech komplexních služeb na jednom místě, proto stavíme autocentrum s výbornou dostupností z Prahy, Hradce Králové i Pardubic,“ uvedl Pavel Louda.

Součástí centra ojetých vozů bude i servisní zázemí, které připraví všechny ojeté vozy k prodeji. „Tato služba je na českém trhu ojedinělá. Zákazníci budou mít mimo kompletních prodejních, výkupních a finančních služeb k dispozici i kavárnu s příjemným posezením v luxusním prostředí. Nabídneme tak unikátní nákupní komfort dostupný za každého počasí,“ konstatoval Robert Imling, ředitel prodeje ojetých vozů.

Firma Louda Auto je v současnosti největším tuzemským prodejcem vozů Škoda i Hyundai, a také dealerem dalších devíti značek aut. Společnost letos oslaví 30 let působení na českém trhu, v současnosti provozuje 28 autosalonů a 18 autorizovaných servisů po celé České republice.