Svou „mobilní kancelář“ hejtmanka otevírá postupně ve všech regionech. Přímým kontaktem, kdy se s problémem osobně seznámí a zpravidla pak věc předá krajskému úřadu k vyřízení, chce lidem – ať už občanům nebo třeba představitelům radnic – pomáhat řešit jejich problémy. Nabízí také, že je připravena sdílet s nimi i jejich radosti a ráda vyslechne něco o jejich zkušenostech.

„Mám za sebou už několik takových úředních dnů – a popovídat si už přišly desítky lidí a starostů,“ ohlíží se Jermanová za dosavadními výjezdy do regionů. Návštěvníci podle jejích slov často žádají o pomoc s řešením bídného stavu silnic – řeč se však točí i kolem další infrastruktury. „Vždy se jim snažím pomoci užitečnou radou anebo předáním jejich problému k dalšímu řešení konkrétním úředníkům krajského úřadu,“ poznamenala Jermanová.

Zdůraznila, že si váží každého občana, který si s ní přijde třeba jen popovídat či má zájem o osobní poznání. Slibuje, že naslouchat lidem chce a bude. V brzké době hejtmanka zavítá také do Benešova, kde svoji mobilní kancelář otevře 16. října.


Ilustrační foto.
Kladno vytvoří nový protipovodňový plán