Stavba lávky byla lesní správou realizována na konci loňského a na začátku letošního roku. „Zahajujeme tím výstavbu volnočasového areálu přístupného pro širokou veřejnost, jehož součástí bude muzeum Lesní správy Lány. Jeho cílem nebude jen výstava různých artefaktů, kterých máme nashromážděno velké množství, ale zejména pozitivní prezentace českého lesnictví a myslivosti,“ uvedl Miloš Balák s tím, že vzniknout by měla ještě stezka, jejíž ambicí bude realizovat vzdělávací proces pro jak laickou, tak odbornou veřejnost. Volnočasový areál by dle jeho slov mohl být hotový v příštím roce.

„Lánskou oboru mám rád. Dokonce v mém pokročilém věku ji považuji za nejkrásnější místo na zemi,“ uvedl při svém proslovu prezident Miloš Zeman, který nezapomněl právě řediteli Lesní správy Lány za jeho odvedenou práci poděkovat.

„Chtěl bych velice poděkovat panu řediteli Balákovi, který se s láskou a péčí stará o Lánskou oboru. Známe se již několik let a já jsem poznal, že jeho práce není povolání, ale poslání,“ dodal prezident.

Parní vlak. Ilustrační foto.
Parní mašinky vyhlížejí sezonu. První vyjede už příští víkend

Demonstrační obůrka Lánské obory je veřejnosti přístupná od 1. května do 30. září, a to ve dnech středa, čtvrtek, pátek (15:00 – 18:00), sobota (14:00 – 18:00) a neděle nebo státní svátky (10:00 – 18:00).