Naštěstí se nekonala žádná apokalypsa, byť to skutečně místy foukalo pěkně zčerstva – a počasí předvedlo i další finesy ze svého repertoáru. Třeba západně od Prahy odpoledne lidé zažívali doslova čtvero ročních období: přeháňku, déšť se sněhem, bouřku i s bleskem a hřměním a nakonec krajinu zalitou slunečními paprsky – a tohle všechno během hodiny.

I když byly živly milosrdnější, než by pesimisté mohli předpokládat, hasiče dokázaly zaměstnat důkladně. První výzva k odstraňování stromu přišla zrovna z Mladoboleslavska. Do obce Chocnějovice nedaleko Mnichova Hradiště vyráželi hasiči hned po ránu. Během dne pak asistence na místech, kde stromy rozmary počasí neustály, přicházely jeden po druhém. Ještě dopoledne byla pomoc hasičů potřebná opět na Mladoboleslavsku v Bělé pod Bezdězem, odpoledne následovaly výjezdy do Jesenice na Rakovnicku, Žehuně na Kolínsku – a pak to byla hotová série: Postupice na Benešovsku, Vestec na Nymbursku, Rataje nad Sázavou na Kutnohorsku, znovu Žehuň na Kolínsku, Zbraslavice na Kutnohorsku; večer pak ještě Pavlovice na Benešovsku.

Rušný den doplňovaly i další technické zásahy zaměřené na odstranění nebezpečných stavů. Střídaly se v rozmanitém spektru a v různých částech kraje: Petrovice II na Kutnohorsku, Olovnice na Mělnicku, Mladá Boleslav, Bakov nad Jizerou na Mladoboleslavsku, Roztoky na Praze-západ, úklid v Lysé nad Labem na Nymbursku a v blízkosti pak ještě Pátek a Městec Králové – a dále rovněž na Nymbursku Dobšice i Kostomlaty nad Labem. Aby toho nebylo málo, vpodvečer došlo ještě na čerpání vody v Mladé Boleslavi.
Perný den pak doplnilo i několikero požárů a zásahy u dopravních nehod (a to včetně havárií na dálnicích na Mladoboleslavsku a na Kladensku).

Finále soutěže Zlatý Ámos.
O Zlatého Ámose bude soutěžit deset vyučujících ze středních Čech. Nebo jen osm?
Ilustrační foto
Největší středočeská zločinnost bují v okolí Prahy