Naopak nejpříznivěji vypadají přepočty nemocnosti na Kutnohorsku, Mladoboleslavsku, Nymbursku a Rakovnicku. Tak se jeví údaje o řádění nového typu koronaviru, které v rámci pravidelné aktualizace dat zveřejnila Krajská hygienická stanice Středočeského kraje.

Ilustrační foto.
Koronavirovou karanténu Němci vedle Prahy uvalili i na Středočechy

Ne zrovna přehnaný optimismus vzbuzuje údaj o aktuálním počtu nakažených lidí v kraji. Zvolna se již blíží dvěma tisícovkám, když se ve středu odpoledne vyšplhal na hodnotu 1946. Od březnového počátku pandemie krajská hygiena vykazuje 4742 nakažených lidí, z nichž se již uzdravilo 2792 osob. Oproti údajům z úterka je to o 167 nakažených více – a počet vyléčených se během jednoho dne zvýšil o rovných 70.

Středeční údaje evidované podle okresů ukazují denní nárůst počtu nových případů o 142. Nejvíce jich hlásí Kladensko, a to 37, následované Prahou-západ (33). S velkým odstupem pak lze zaznamenat Prahu-východ (14). Nové pacienty tentokrát vykazují všechny středočeské okresy – s nejnižšími nárůsty na Nymbursku (1) a Kutnohorsku s Rakovnickem (po 4).

Denní nárůst případů koronaviru

- Kladensko: 37
- Praha-západ: 33
- Praha-východ: 14
- Kolínsko: 12
- Berounsko a Mělnicko: po 10
- Benešovsko: 9
- Mladoboleslavsko: 7
- Příbramsko: 5
- Nymbursko a Rakovnicko: po 4
- Kutnohorsko: 1
Zdroj: Krajská hygienická stanice Středočeského kraje; údaje k 16. 9. 2020