Závod pořádali dva domácí siláci. Jedním z nich byl i Pavel Zadražil: „Z hlediska organizace vše letos vyšlo. Ač počasí chvilkami zlobilo, tak to bylo celkem schůdné. Diváků nebylo tolik jako loni, ale to bylo tím, že jsme měnili termín. Lidé jsou ještě zaneprázdnění studiem a prací. Jinak jsem byl spokojený."

„Povedl se suprový závod. Spokojení byli diváci i závodnicí, takže paráda," usmíval se druhý organizátor Jiří Dejmal, který v závodě skončil na 6. místě, což byl jeho cíl: „Cíl jsem splnil, všechno bylo super, jen u poslední disciplíny (atlasovy kameny) se mi něco stalo s rukou. Asi problém se šlachou nebo úponem. Můj výsledek byl nad očekávání. Na to, jak netrénuji, jsem byl spokojený. Hlavně s první disciplínou, kdy jsem třikrát zvednul stopadesátikilovou kládu."

Klasická chyba

Pavel Zadražil zvládl nečekané a naopak, ale i tak skončil na parádním druhém místě. „Z pohledu závodníka mi vyšly disciplíny, na které jsem si nevěřil, a obráceně. Mám smíšené pocity. Na první místo mi chybělo trochu štěstí. Na první disciplíně, což byla stopadesátikilová kláda, jsem trochu zaváhal při druhém a čtvrtém opakování. Opět jsem se jako loni přidusil. Moje klasická chyba. Myslím si, že to bylo i nervozitou, aby závody vyšly podle našich představ," líčil „Zadra".

„Vytáhl jsem si číslo dvě a šel jsem tedy brzo. Nemohl jsem se pořádně zkoncentrovat. Hlavně mi nevyšla závěrečná disciplína - atlasovy kameny. To je moje disciplína, kterou dávám na každém závodu s přehledem. Bohužel, nezadařilo se. Špatně jsem si připravil koule, byly od kamení," dodal.

Další závody

Závod vyhrál o pět bodů před Zadražilem silák Vytiska ze Sušice. „Jirka Vytiska, který závod vyhrál, je dobře připravený. Jemu když vyjde první disciplína, tak potom je psychicky naprosto v pohodě, což hraje v závodě velkou roli," chválil svého kolegu Pavel Zadražil.

A na jaké další závody se Zadražil chystá? „Je to složitější. Jelikož mám rodinu, tak nepojedu všechny závody, ale mistrovství republiky bude 3. září, tam bych chtěl jet. Nevím, jak na tom budu s přípravou, ale chci tam být. Evropský pohár by měl být na konci července v Trutnově. To je ve hvězdách. Když to dobře dopadne, tak bych chtěl v listopadu konečně do Anglie na Giant Life. Dva roky už je odříkám, ale nyní po operaci kolene už se cítím na osmdesát procent v pořádku," odpověděl Zadražil.

Strongman profi - Kutná Hora 20161. Jiří Vytiska - 46 bodů
2. Pavel Zadražil - 41 bodů
3. Čestmír Šíma - 39 bodů
4. Radek Paták - 31,5 bodu
5. Michal Tichý - 31 bodů
6. Jiří Dejmal - 25 bodů
7. Jiří Žaloudek - 19,5 bodu
8. Jan Šleis - 12 bodů
9. - 10. Mari Zvrtek - 10,5 bodu
9. - 10. Zdeněk Teplárek - 10,5 bodu

Čtěte také: Workoutisty nerozhodila ani prudká dešťová přeháňka