Po příjezdu na místo jim devětatřicetiletý napadený popsal, jak se vše stalo, a také jak útočníci vypadali. Proto po nich ihned vyjela policejní hlídka pátrat do přilehlých ulic.

„Zanedlouho zahlédla skupinu agresorů na rozhraní ulic Libušina a Lidická. Vyzvala mladíky k prokázání totožnosti. Jednalo se o tři nezletilé chlapce, jednoho mladistvého a jednoho devatenáctiletého mladíka z Kladna a Chomutova," řekla kladenská policejní mluvčí Jana Šteinerová.

Ti se poté začali mezi sebou dohadovat a jeden na druhého sváděl, kdo muže fyzicky napadl a způsobil mu pohmoždění, které si vyžádalo lékařské ošetření v kladenské nemocnici.

Přivolaní rodiče

Na místo se tak dostavili další policisté a také rodiče všech výtržníků. Pak byli všichni podezřelí převezeni společně s rodiči na policejní služebnu v Kladně-Kročehlavech, kde u nich byla provedena dechová zkouška na alkohol. Ta u všech dopadla s pozitivním výsledkem.

„Ve dvou případech byla naměřena hodnota přes jedno promile alkoholu v dechu, nejvyšší hodnota byla 1,33 promile. U třech nezletilých osob byla naměřena hodnota 0,22, 0,41, a 0,69 promile alkoholu v dechu," sdělila policejní mluvčí Šteinerová.

Mladíky si následně převzali zpět rodiče. „Případ je v současné době prošetřován jako podezření z trestného činu výtržnictví," dodala policejní mluvčí.

Čtěte také: Exmanžel si počkal na přítele ženy a s komplicem ho napadli