Bourána je nyní stará část areálu, kde se kdysi vyráběly panely, následně sloužila převážně skladovacím účelům a nějaký čas i sběru surovin. V lokalitě v Královické ulici, kde už stojí tři nové haly, ustoupí staré objekty vybudování čtvrté. A místo bude upravené a čisté, řekl ve čtvrtek Deníku starosta městysu Vladimír Vlček (Sdružení pro klidné Zápy).

„Takový přístup s využitím brownfieldu se mi líbí,“ konstatoval s odkazem na situaci, kdy je pro nové aktivity vybrán starý areál. To jednak přinese zlepšení vzhledu celé oblasti, jednak nedochází k zabírání volných pozemků.

Demonstrace před Obecním domem v Nymburce kvůli účasti prezidenta Miloše Zemana na sjezdu Komunistické strany Čech a Moravy.
VÝROČÍ: Před třemi lety přijel prezident Zeman do Nymburka na sjezd soudruhů

„My nejsme zastánci stavění hal; myslím, že jako jedni z mála,“ poznamenal k přístupu místních zastupitelů. „Kdyby se nám záměr nelíbil, tak bychom to tady nepřipustili,“ uvedl starosta k chystané změně.

Areál podle jeho slov slouží ke skladování a k nerušící lehké výrobě. Nově tam prý má působit třeba společnost vyrábějící uzeniny v průmyslové zóně v Jirnech, jež by Zápech měla skladovat obaly a koření.