K plamenům šlehajícím několik metrů vysoko, z nichž se ozývaly výbuchy tlakových lahví, se postupně sjelo 32 hasičských jednotek a byl vyhlášen nejvyšší ze čtyř stupňů požárního poplachu – takzvaný zvláštní požární poplach, vyhrazený pro skutečně mimořádné události. Místo zásahu v Mladoboleslavské ulici – hlavním průtahu Vinoří ve směru na Brandýs nad Labem – zůstalo uzavřeno až do středečního rána. 

Plameny řádily v jedné ze čtyř spojených průmyslových a skladových hal. „Hasičům se podařilo větší část budov zachránit. Přesto došlo k totální devastaci jedné z hal o rozměrech asi 40x30 metrů a části další přilehlé budovy,“ uvedl Martin Kavka z centrály pražských hasičů. Zdůraznil, že ohroženy nebyly ani nedaleká čerpací stanice, ani obytné domy. „Hasiči z chemické laboratoře z Kamenice každých 30 minut monitorovali ovzduší,“ doplnil Kavka s dodatkem, že místní rozhlas občany upozorňoval, aby nevětrali a nevycházeli z domovů. Teprve hodinu po půlnoci se první hasičské jednotky mohly začít vracet na základny; rušno na požářišti bylo až do rána.

Při požáru se dva policisté nadýchali kouře a jeden hasič utrpěl lehké zranění na noze. Hmotná škoda dosahuje řádu desítek milionů; prvotní odhady hovoří o 50 milionech korun. Příčina vzniku požáru zůstává v šetření, na jehož výsledky zřejmě bude třeba čekat delší dobu. Když vyšlehly plameny, v objektu nikdo nebyl.

Ilustrační foto.
Seniora, který odešel se psem, objevil až vrtulník
Ilustrační foto
Třicítku kontrolovaných cizinců čeká vyhoštění