ON-LINE reportáž o koronaviru najdete ZDE

I tam je však nutné striktně dodržovat aktuálně platná vládní nařízení. Přístup proto střeží ostraha. Jejím úkolem je zajistit, aby se dovnitř nedostal nikdo bez roušky – a také aby se neshromažďovaly větší skupinky návštěvníků.

Zahrady GASK jsou otevřeny denně od deváté do devatenácté hodiny. Sloužit mají za nynějšího nouzového stavu k oddychu především občanům Kutné Hory; stejně jako u jiných turistických cílů není nyní žádoucí, aby lákaly návštěvníky odjinud.

Z dohledu na dodržování koronavirových zákazů.
Dohled na dodržování koronavirových zákazů víkendem neskončil

Umožnit lidem jarní procházku zpřístupněním venkovních prostor se vedení galerie rozhodlo po domluvě s představiteli města i kraje, který GASK zřizuje, uvedla v pondělí ředitelka Jana Šorfová.

„Respektujeme vládní nařízení o preventivních opatřeních, a proto budou zahrady střeženy ostrahou a nebude do nich možné vstupovat bez roušek a ve větších skupinách; dojde i k dezinfikování madel,“ zdůraznila, že opatření proti šíření koronaviru zde nedostala žádnou výjimku. A stále platí, že samotná galerie zůstává uzavřena.

Uklízejme Česko, ale až na podzim.
Akce k Ukliďme Česko koronavirus zapudil. Ale ne tak docela

Příznivcům se však chce přiblížit prostřednictvím svého webu gask.cz i na sociálních sítích; na facebooku a instagramu. Pracovníci galerie nejen oslovují zájemce prostřednictvím videí, ale lektorské centrum galerie zpřístupnilo i své pracovní listy. Nechybí ani videoprohlídky představující zajímavosti či zvukové podcasty, jež přibližují významná díla a jejich autory. A chystá se i virtuální prohlídka stálé expozice.

V rámci online seriálu ze sbírek GASK se lze dozvědět různé zajímavosti o jednotlivých dílech i jejich autorech. Natočeny jsou videoprohlídky stávajících výstav: Artikl – Sedm let s uměním, Jaroslava Severová – Nejisté skutečnosti či Srdce velkoměsta II. Nově GASK přináší i audio podcasty, které se vážou k vybraným dílům ze stálé expozice Stavy mysli / Za obrazem.

Koronavirus v ČeskuZdroj: Deník