Hlavními tématy letošního ročníku jsou Komiks a Převratné 20. století. Organizátoři připravili komiksovou zónu s prodejní přehlídkou domácích i zahraničních tvůrců, na programu je také řada diskuzí k druhému hlavnímu tématu akce: právě Převratné 20. století.

„V letošním roce si připomínáme sto let od vzniku republiky a také výročí tzv. osmičkových roků, které významně ovlivnily naši historii. V rámci Světa knihy Praha jsme se rozhodli dané téma rozšířit a pokusit se o celkovou reflexi dvacátého století, které bylo převratným nejen v historii střední Evropy,“ řekl ředitel veletrhu Radovan Auer.

Nebudou chybět ani hosté z cizích zemí. „V Praze se představí desítky zahraničních autorů, a tak mají návštěvníci opravdu z čeho vybírat,“ upozorňuje dramaturg programu Guillaume Basset a upřesňuje: „Doprovodný program bude probíhat i na dalších místech jako v Památníku Šoa Praha či v literární vzducholodi Gulliver v Centru současného umění DOX.“

Vyrazit můžete ale i na další tematické bloky: například Pořady pro děti a mládež, deskoherní zóna, fantasy a sci-fi, audioknihy, vaříme s knihou.

Ilustrační foto
Podle čeho lidé vybírají byt? Rozhoduje velikost, výše nájmu i lokalita
Ilustrační foto
Ve středních Čechách hledají firmy téměř 40 tisíc lidí