Podle našich informací v lokalitě Na Výsluní padesátiletý muž vnikl do domu sousedů a následně zaznělo šest výstřelů. Po nich zůstali na zemi ležet dva mrtví lidé - dvaasedmdesátiletá žena a její čtyřicetiletý syn. Poslední, šestý výstřel, obrátil útočník proti sobě.

"Útočník byl po incidentu v kritickém stavu a po napojení na plicní ventilaci transportován letecky do pražské Ústřední vojenské nemocnice," uvedla mluvčí středočeských záchranářů Petra Effenbergerová. Podle posledních zpráv je jeho stav nadále kritický. 

Lidé v okolí místa tragédie se shodovali na tom, že sousedské spory byly dlouhodobé. Dva muži ze sousedních domů se večer potkali na ulici a pohádali se. Následovala rvačka, kdy pozdější střelec ležel na zemi. Okolojdoucí muž mu pomohl vstát a ptal se ho, zda je vše v pohodě. Svědek tvrdí, že muž řekl jen stručně, že jo, ale následně procedil mezi zuby na adresu sousedů sprostá slova. "Zanedlouho jsem viděl muže, jak jde k sousedům a pak třeskly výstřely," uvedl svědek.

Ilustrační foto.
Muže nezachránil ani bleskový zásah hasičů

Okamžitě po výstřelech začali mnozí lidé vycházet na ulici a v okolí se tvořily debatující hloučky. Ulice Na Výsluní byla brzy policisty uzavřena, nikdo ulicí neprošel. Přiletěl i vrtulník.

"Hádali se už dlouho. Ten muž byl podivín. Kdysi ho snad ve městě zbili a od té doby s nikým moc nemluvil," uvedl muž středního věku, který se procházel na konci ulice.

"Bylo to jako blesk z čistého nebe. Poklidný večer a najednou zadunělo šest výstřelů. Okamžitě jsme tušili, že právě tady se mohlo něco stát," uvedl muž z vedlejší ulice.

Po 22. hodině byla ulice stále uzavřena, před domem se pohybovali policejní vyšetřovatelé v bílých oblecích. Lidé se dohadovali, zda vrah střílel puškou či pistolí. To je ale v konečné fázi zcela bezvýznamné. Dvěma mrtvým život nikdo nevrátí.

Ilustrační foto
Motorkář zranil sebe i matku s dcerou v autě
Ilustrační foto.
Řidiči nechávají zlodějům klíčky za stěrači vozů