ON-LINE reportáž o koronaviru najdete ZDE

Obnovení úředních hodin v tradičním rozsahu a řešení všech agend tak, jak bylo zvykem před vyhlášením nouzového stavu, potvrzuje i Krajský úřad Středočeského kraje. S tím, že při akceptování zvýšených hygienických opatření se vrací do režimu podobného tomu před vyhlášením nouzového stavu.

„Bude ale upřednostňován písemný, elektronický nebo telefonický kontakt před osobním vždy, kdy je to možné,“ upozornila na twitteru hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO). Tlumočila tak slova ředitele úřadu Jiřího Holuba, který připomíná, že toto opatření umožní omezit kontakt jen na nezbytně nutnou úroveň. Holub však ujišťuje, že v úředních hodinách bude umožněn rovněž osobní kontakt s klienty.

Rychlotest na nový typ koronaviru. Ilustrační foto.
Vedle seniorů chce kraj ve velkém testovat i děti

Krajský úřad připomíná, že návštěvy jeho budovy na pražském Smíchově budou nadále vstupovat dovnitř výhradně vchodem „A“ ze Zborovské ulice – „zadní“ vstup z Preslovy tedy příchozí využít nemohou. „Po zaznamenání v evidenci návštěv bude navštívený zaměstnanec informován ostrahou,“ upozorňuje web krajského úřadu, že příslušný úředník si návštěvu přijde vyzvednout k recepci.

Připomíná dále, že před vstupem do vnitřních prostor úřadu bude návštěvníkovi změřena tělesná teplota pomocí bezdotykového teploměru. Stejné opatření se při vstupu do budovy ostatně vztahuje i na zaměstnance.

Ilustrační foto
Pomůckou při plnění bazénu má být letos kbelík