Po oba víkendové dny si pak lze na zámku Konopiště prohlédnout výstavu Vánoce na šlechtických sídlech, zaměřenou na období kolem roku 1900. Slavnostně vyzdobená jídelna zároveň připomíná 155. výročí prosince roku 1913, kdy zde své poslední, padesáté narozeniny slavil s rodinou a přáteli arcivévoda František Ferdinand d´Este.

V sobotu i v neděli láká na vánoční prohlídku také zámek Žleby nabízející nejenom slavnostní výzdobu sálů a pokojů, ale také vyprávění o vánočních zvycích, tradicích i pohádkách. A nebude chybět – s ochutnávkou! – ani návštěva zámecké kuchyně plné sladkostí. Jistě to ocení děti i dospělí.

Ilustrační foto.
Číst si ve vlaku? Mnohde není nic snazšího!

Také Středočeské muzeum v Roztokách u Prahy chystá na druhou adventní neděli adventní program pro celou rodinu. „Návštěvníky čekají animační dílna na téma Hvězda Betlémská, projekce animovaných filmů, výroba loutek, koncert komorního pěveckého sboru Rosa nebo loutkové představení Sněhurka,“ přiblížila Vurbsová rozmanitost programu, který doplní i vánoční občerstvení.

Pozvánka do Příbrami na představení hornických betlémů platí až do počátku ledna. Výstava připravená Hornickým muzeem Příbram je k vidění od pátku v Galerii Františka Drtikola.

Ilustrační foto.
Na stánku si vybírejte také očima, radí šéfka hygieny