„Výherní tiket podal muž v tabákovém stánku, čísla nechal vybrat náhodně terminálem Sazky. O tom, že je bohatší o téměř 251 milionů, se dozvěděl až druhý den po losování na konci pracovní směny,“ shrnuje vyjádření loterní společnosti odpovědi na otázky, jež se většinou nabízejí jako první, k výhře, která padla 13. listopadu. A dodává ještě kuriozitu: nedošlo jen na výplatu jediné výhry; byť mimořádné. „Při cestě do budovy Sazky navíc tento sázející zjistil, že je majitelem ještě jednoho výherního tiketu,“ sdělila loterní společnost. Šlo o třetí pořadí v jiném losování; zhruba o dvacet tisíc korun.

Ředitel komunikace Sazky Václav Friedmann tlumočil slova výherců, že oba chtějí zůstat v současném zaměstnání. „Působili velmi klidným a uvolněným dojmem,“ konstatoval. „Ze získaných peněz chtějí v první řadě splatit hypotéku a jiné finanční pohledávky; o dalších plánech se budou teprve pečlivě rozhodovat – nicméně už nyní jsou si jisti, že chtějí pravidelně přispívat na dobročinné účely,“ shrnul poznatky z rozhovoru s výherci.

Z budovy Sazky si dvojice odnesla čtvrt milionu korun v hotovosti; zbytek dostane v příštích dnech na bankovní účty. Právě s jejich zakládáním se prý manželé zdrželi – a přihlásit výhru dorazili až nyní. „Na místě šťastný pár zároveň zjišťoval, jak je to s nutností peníze danit. Manželé pochopitelně s úsměvem přijali informaci, že stihli vyplacení výhry ještě před platností povinného 15procentního odvodu z milionových výher,“ poznamenal Friedmann k novince, jež začne platit od Nového roku.

Informace o kotlíkové dotaci na webu Krajského úřadu Středočeského kraje.
Peníze na výměnu kotlů má kraj ještě pro víc než tisíc zájemců
III. ročník mezinárodní soutěže „Chytrá města pro budoucnost 2019“.
Kraj dostal cenu za šíření možností internetu věcí