ON-LINE reportáž o koronaviru najdete ZDE

Hylebrant tak proměnil v učebnu vlastní postel. S pomůckami, které běžně používá ve svých kurzech – a s humorem, který k nim patří stejně neodmyslitelně – začal doma natáčet videa, která umisťuje na YouTube pod označením První pomoc s Markem – a upozorňuje na ně také na facebookovém profilu Zdravotnické záchranné služby Středočeského kraje. Je tak přehled o tom, že v rámci „práce z domova“ vydal zatím dva díly: první s názvem Jak volat záchranku a druhý Než přijede záchranka.

Požár lesa u vesnice Kozohledy na Kutnohorsku.
Lesní požáry poslaly do akce desítky jednotek hasičů

„Toto video jsem připravil hlavně pro předškolní děti, ale můžou se na ně dívat úplně všichni,“ napsal ke druhému dílu. Současně se omlouvá za nedostatky s tím, že jde jen o amatérské video. I na něm nicméně ukazuje, že při přípravě na situace, které nejsou žádná sranda, se dá dělat legrace (avšak zase ne taková, že by se všichni popadali za břicha, až by zapomněli, že tohle je vlastně vážná věc). Jen taková akorát.

Ostatně: právě takto si poučení, které přichází nenásilnou formou, přece každý zapamatuje nejlépe. Napadlo by vás třeba upozornit na to, že když už musí dojít na nepřímou srdeční masáž, je třeba mačkat hrudník přesně v rytmu písničky Skákal pes přes oves?

Svatá Hora.
Velikonoce se přenesou na obrazovky a displeje