Kromě keramických výrobků se návštěvníci mohou těšit rovněž na dřevěné hračky a loutky – a nezůstane jen u pastvy pro oči: zážitky jsou připraveny také pro uši a pro mlsné jazýčky.

Rovněž na sobotu i neděli platí pozvánka do Kostelce nad Černými lesy. V Černokosteleckém pivováru pořádají slavnosti zasvěcené pivu, jídlu – a hlavně jídlu vařenému na pivu. V sobotu je součástí programu i celodenní běžecká akce Černokostelecká desítka, již krajská turistická centrála dokonce zařadila mezi pětici „top akcí“ ve středních Čechách během května, a ve 14 hodin startují Černokostelecké padesátky neboli tradiční vyjížďka malých motocyklů československé výroby s motorem do objemu 50 kubíků.

Pro příští týden Vurbsová s předstihem upozorňuje na další akci s motorovými veterány, na jubilejní 40. ročník soutěže elegance historických vozidel ve Středočeském muzeu v Roztokách u Prahy (sváteční středa 8. května), ale také na akci Lodě na Labi v Nymburce (8. – 12. května). Na víkend příštího týdne pak nabízí pohádkové prohlídky zámku Hořovice pod názvem Čertův švagr, což je klasická humorná pohádka, kde zvítězí dobro nad zlem, takže se není třeba bát (11. – 12. května) a šermířskou rekonstrukci flanderské „bitvy zlatých ostruh“ z roku 1302 na závodišti jízdárny v Kolíně za tamější nemocnicí (11. května od 15.00; průvod městem již od 11.00).

Největší požár, který hasiči zaznamenali, byl v Berouně, kde byla ohněm zachvácena celá pergola o půdorysu 6x4 metry.
Čarodějnické ohně hasiče zaměstnaly až ráno. Ale jen maličko

Ilustrační foto.
V noci na neděli zůstane neprůjezdný hlavní tah u Mirošovic