Na pohyb dvou podezřelých osob upozornil strážníky obyvatel domu v Husově ulici. Ten o půl jedné v noci sdělil operátorovi, že se v jejich domě nachází dvě cizí osoby, které tam nemají co dělat. 

Po příjezdu strážníků na místo hlídka zjistila, že přijatá informace se zakládá na pravdě.

"Strážníci oba muže zadrželi a se snažili se je ztotožnit. Zadržení hlídce podávali nepřesné údaje o své totožnosti, proto strážníci na místo přivolali také hlídku Policie ČR. V součinnosti s policisty bylo zjištěno, že se jedná o celostátně hledané osoby, které utekly z výkonu trestu z věznice ve Vinařicích. A to během výkonu práce na proacovišti v Rakovníku," popsal za strážníky Jan Novotný.

Při zadržení obou hledaných osob museli strážníci použít donucovacích prostředků, a to hmatů a chvatů sebeobrany. Nakonec oba uprchlí trestanci skončili v poutech. 

Ilustrační foto.
Z rakovnické firmy utekli vězni. Policie po nich zatím marně pátrá

Zadržení potvrdila také Michaela Richterová, mluvčí Policie ČR v Rakovníku. "Dva ze tří vězňů byli zadrženi v noci na středu v Ústí nad Labem. Ani jeden z nich neměl u sebe žádný doklad, proto byla na místo povolána hlídka státní policie, která zjistila, že jde o uprchlé vězně," řekla Richterová.

Na útěku stále zůstává třetí z vězňů, Jindřich Ungr. 33letý muž je 185 centimetrů vysoký. Jeho zvláštním znamením je jizva nad levým obočím. Jeho fotografii vám přinášíme.

Uprchlí vězni na RakovnickuZdroj: PČR

Na sobě měl naposledy oblečené pracovní kalhoty šedé barvy, takzvané montérky, modrou mikinu a pravděpodobně múže mít na sobě také jednu z bund, které při útěku vězni odcizili z pracoviště. Jedná se o bundu černé barvy, o tmavě modrou bundu s kapucí a oranžovým vnitřkem a dále o černobílou bundu. V současné době může mít již jiné civilní oblečení.

Místo děsivého činu den poté.
Vrah z chaty hrůzy byl možná zhrzený milenec. Jeho komplic policii uniká

„Žádáme všechny občany, kteří mají informace nebo jakékoliv poznatky o tom, kde se hledaný muž v současné době nachází nebo pohybuje, aby se policistům přihlásili na tísňové lince 158. Upozorňujeme, že by se nikdo neměl pokoušet hledaného muže sám zadržet,“ doplnila informace Michaela Richterová.

Muži si ve vinařické věznici odpykávali tresty za majetkovou trestnou činnost. Vězni utekli v pondělí 8. ledna v době mezi 21:00 – 21:15 hodin z nestřeženého pracoviště areálu firmy v Rakovníku. "Ve večerních hodinách přijali policisté oznámení od pracovníka Vězeňské služby Vinařice o útěku tří vězňů a začali po uprchlých mužích okamžitě pátrat,“ uvedla v úterý pro Rakovnický deník Richterová.

Odsouzený vrah Milan Oračko žádá obnovu řízení.
Odpykává si trest za ubodání své družky. Noví svědci podle něj změní verdikt